N‌OOIT MEER ZINLOZE MEETINGS!  

Dit is jóuw tijd!

Tijd is het enige van waarde waar ieder mens evenveel van heeft en dat, eenmaal voorbij, nooit meer in te halen is. Daarom draagt de organisator van een bijeenkomst een grote verantwoordelijkheid. Je mag de kostbare tijd van anderen namelijk nooit verspillen. (Wat je met je eigen tijd doet mag je natuurlijk helemaal zelf beslissen.)

‌Om organisatoren van bijeenkomsten te helpen willen wij dat er een wettelijke verplichting komt om bij elke zakelijke bijeenkomst vooraf een helder, meetbaar doel te stellen en dat te delen met de deelnemers. Na afloop wordt dit doel gemeten. Is de beoogde doelstelling niet behaald? Dan moet de verloren tijd van de deelnemers gecompenseerd worden.

‌Wij geloven dat deze wet bijdraagt aan een betere werksfeer, meer verantwoordelijkheid en een enorme toename van de productiviteit van organisaties. Ook heeft deze wet een positief effect op het verlagen van de werkdruk, het vergroten van werkgeluk, het verminderen van ziekteverzuim en méér winstgevendheid. Eén simpele regel, die ervoor zorgt dat ondernemend Nederland en haar medewerkers meer plezier in hun tijd hebben.
ga direct ‌naar 
‌ondertekenen

stem voor een wettelijk verbod op zinloze bijeenkomsten

Stop onleesbare powerpoints
Stop de saaie speeches
Stop de oninteressante informatie
Zonde van de tijd!
Deze experts steunen het initiatief
zij zijn ook tegen zinloze bijeenkomsten
Sjoerd Weikamp
Eigenaar ‌EventBranche.nl
"Een event zonder heldere doelstelling kost geld en tijd. Events met een helder doel, slimme concepten, trajecten en strategie zijn goud waard. Dus kies maar..."
Mikkel Hofstee
Auteur 'Oermens 2.0' en eigenaar Lifeguard
"Zinloze bijeenkomsten en zeker die waar je bij aanwezig moet zijn, ondermijnen belangrijke voorwaarden voor werkgeluk, zoals autonomie en het gevoel hebben om te kunnen bijdragen. Zorg dus voor duidelijke doelen, goede voorbereiding en dito vervolg."
Elon Musk
CEO Tesla Motors
"Walk out of a meeting or drop off a call as soon as it is obvious you aren't adding value. It is not rude to leave, it is rude to make someone stay and waste their time."
Lars Sørensen
Dagvoorzitter & Event Designer
“Tijd is een van de weinige dingen die je niet kunt bijkopen. Al ben je, als je gelukt hebt, zo’n 40 miljoen minuten op aarde, spendeer ik daarvan liever nog niet 1 minuut aan een meeting of event zonder toegevoegde waarde. Er zijn teveel meetings omdat ze er moeten zijn, op de kalender staan of traditie zijn. Niet erg als er maar nagedacht word over waarom ze er zijn. Stop met het verspillen van de kostbare tijd van je medewerkers, relaties of klanten en steun Zonde Van de Tijd”.
Pieter Schure
Directeur PINO
COMMUNICATIE | EVENEMENTEN | CONGRESSEN
Bijeenkomsten moeten een aanleiding en doel hebben. Een duidelijke enconcrete boodschap. Zonder dat is een bijeenkomst nutteloos, zinloos.

Gelukkig weten steeds meer organisaties en bedrijven dat. Bijna alle opdrachtgevers realiseren zich dat de tijdsinvestering van de
deelnemers gekoesterd moet worden.
Hun aanwezigheid en participatie moet gewaardeerd en beloond worden met
een aantrekkelijk, super relevant en concreet programma.

Alleen op die manier heeft je bijeenkomst impact en creëer je draagvlak
met gemotiveerde ambassadeurs voor je boodschap.
onderteken het 
‌burgerinitiatief
Dit is míjn tijd! 
‌Ik steun het burgerinitiatief!
Kom op voor jouw tijd en steun het burgerinitiatief! 
Eén minuut werk, uren werkplezier!
VOornaam + achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Geboortedatum
nationaliteit
Ik ga akkoord met de voorwaarden.
Houd mij op de hoogte van het verloop van het burgerinitiatief.
Bedankt!
Goed dat je het burgerinitiatief ondertekend hebt. 
burgerinitiatief 
‌ondertekenen

60

mede-standers gaven al hun stem

Inmiddels ondertekenden al 60 mensen dit burgerinitiatief.

4

Geredde uren

Dat betekent dat er al 4 uren zijn gered.
Wij zijn voor zinvolle bijeenkomsten
Zonde van de Tijd is een initiatief van Michel Verheijden en Erik Kuperus. Vanuit hun bedrijven MiER, Improjuice en Superhelder zijn ze in vele rollen betrokken bij duizenden verschillende zakelijke bijeenkomsten. In hun voortdurende zoektocht hoe deze ontmoetingen beter zouden kunnen worden kwamen zij er achter dat veel bijeenkomsten georganiseerd worden zonder helder doel. En dat wanneer je dat vooraf helder maakt en vervolgens al je ideeën en voorbereiding richt op dit ene doel je event wel een verandering in gang zet.

Een simpel concept, maar wel een concept waarbij je volkomen eerlijk en oprecht naar je drijfveren en opbrengst moet gaan kijken. Waarbij je aannames moet toetsen en bij elke stap moet denken. "hoe helpt dit het doel?" kortom wij geloven (eerlijk gezegd weten) dat een event zonder helder doel, hartstikke leuk kan zijn maar toch zonde van de tijd is.
Breng anderen ook ‌op de hoogte: